Orthomoleculaire therapie


Mens en natuur staan steeds meer onder druk en putten beiden uit hun reserves. Ze bevinden zich in een belastende kringloop van schadelijke stoffen en belastende prikkels, zoals licht, geluid, geur, straling en stress. De natuur heeft de mens altijd voorzien van een breed scala aan voedingstoffen. Milieuvervuiling, industriële landbouwmethoden, vervoer, bewerkings- en bereidingsmethoden zorgen voor het teruglopen van deze krachtige voedingsbron. Er is voedsel genoeg om geen gebreksziekten te hebben, maar vaak van te weinig goede kwaliteit om er optimaal mee te functioneren. Een nieuwe natuurlijke voedingsaanpak brengt u weer in aanraking met de kracht uit de (eigen) natuur.

Onze cliënten zijn bereid hun levensstijl aan te passen. Verse producten, bij voorkeur biologisch geteeld, zijn de basis van iedere maaltijd. Hier dient bij de bereiding rekening mee te worden gehouden. De dagelijkse vochtinname dient toereikend te zijn; voldoende beweging maar zeker ook ontspanning moeten hoog op de agenda staan. 
Uw lichaam heeft essentiële voedingsstoffen nodig, zoals vitaminen, mineralen, de juiste vetten, enzymen en aminozuren. Een gebrek hieraan kan kwalen veroorzaken of verergeren. Binnen de  orthomoleculaire therapie hebben we daarom aandacht voor mogelijke tekorten aan essentiële voedingsstoffen. Eventuele tekorten moeten worden aangevuld door middel van voedingssupplementen. Dit werkt zowel curatief als preventief. Door de juiste combinatie van nutriënten toe te passen, treedt vaak herstel op en kan erger worden voorkomen.
De preventieve effecten van goede voeding in combinatie met de juiste voedingssupplementen zijn alom bekend en bewezen. Het is moeilijk om zelf een juiste keuze te maken uit het grote aanbod van verkrijgbare preparaten. Daarom is een deskundig, individueel advies door een orthomoleculair geschoold therapeut, onontbeerlijk voor een optimaal resultaat.

Gezondheidsstudio Sanique Tel: 06 -50 83 93 84 E-mail: info@sanique.nl